Vintage – szerelem első látásra

Vintage - szerelem első látásra - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaVintage.. Mit is jelent?

Eredetileg a borászatban volt használatos, s évjáratot jelent, a bor régiségét és minőségét mutatta, manapság viszont főként a ’20-as évektől készült ruhák, cipők, táskák, ékszerek és mindenféle kiegészítők megnevezésére használjuk.

De fenébe a meghatározásokkal, úgyis az a fontos, nekünk mit jelent. Lányoknak, nőknek, asszonyoknak, néniknek, akik királylányok vagyunk mind. Mert azok vagyunk, ugye?

Vintage – szerelem első látásra - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaVintage – szerelem első látásra - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaElárulok magamról egy titkot. Vonzanak régi tárgyak, ódon kastélyok, vidám kúriák, egy régi porcelán csésze, egyszervolt fésülködő asztal, vizeskancsó, mosdótál, és a gyönyörű régi ruhák, gyönyörűséges ékszerek. Mert szépek? Igen, azok, de a valódi vonzódás a mögöttes tartalomban van. Mert mitől lesz más egy százhúsz éves kúria mint egy ma épült palota kis falum dombjain? Mitől más egy swarovski ékszer a dédmamánk gyűrűjénél? Attól, hogy a régi tárgyakhoz emlékek fűződnek, érintések, vidám-szomorú történetek – melyek hihetetlen erővel töltik meg az amúgy is gyönyörűséges tárgyakat. S kínálják magukat, hogy kibontsuk, hogy megismerjük, hogy hordjuk – sőt viseljük – hogy tovább éljük a történetüket, átvigyünk valamit a múltukból a jövőnkbe, akár egy anyáról lányára szálló családi gyűrű hagyományával, akár a közös családi birtok hatalmas diófája alatti réges-régi kopott padon ülve, történeteket mesélve.

Vintage – szerelem első látásra - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaVintage – szerelem első látásra - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaVintage – szerelem első látásra - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaSokat utazom a villamoson, Budán, ahol mindig elnézem az idős néniket. Lehet, hogy korosak, de szépek. Lehet, hogy valaha gazdag családba születtek, de az idők során kisnyugdíjassá váltak, s mégis, csinosak, ízlésesen öltözöttek, ápoltak, szép a frizurájuk, kalapka, kesztyű – és az ékszerek. Lopva csodálom az ékszereiket, mert a boltokban olyanokat nem látni. Csupa egyedi, régi, míves darab. Szinte mesélnek. Elábrándozom, mikor-kitől kaphatták, hol viselhették, milyen bálban hódítottak feldíszítve a szépséges ékszerekkel. S néha úgy megkérdezném… Talán majd egyszer. Megkérdezem őket, s elhozom Nektek a történetüket.

Vintage – szerelem első látásra - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaVintage – szerelem első látásra - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaAddig is leljétek örömötöket ezekben a csodákban. Az  alábbi honlapokról gyűjtöttem őket, legtöbb megvásárolható, s többet is megtudhatunk róluk.

 Szólj hozzá!

A következő XHTML jelölőelemeket is használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>