Ugyanaz máshogy

Ugyanaz máshogy - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaKedves Virág!

A közelmúltban találkoztunk Dóri és Balázs esküvőjén, amelyet Te szerveztél. Azért írok Neked, mert egy héttel ezután én is férjhez mentem, és nagyon érdekes volt látni a hatalmas különbséget. Ezt szeretném megosztani Veled.

Négy fős csajcsapatunk akkor még hajadon tagjai, azaz Dóri és én vicces ötletnek találtuk, hogy „sorozatlagzit” tartva lépjünk Verával és Gabival közös asszonysorba. Két egymást követő hétvégén mondtuk ki a bűvös szót, ráadásul a helyszín is azonos volt. De micsoda különbség a két esemény! Pedig Dóri is, én is nagyon laza és vidám csajok vagyunk. Az én Gergőm szintén könnyedén veszi a felmerülő gondokat. Mindhárman úgy gondoljuk, mindig minden megoldódik, és a legfontosabb, hogy mindenki a lehető legjobban érezze magát. Tehát nem szeretjük a túlcifrázott dolgokat, bármiről legyen is szó. A lánybúcsúztatónk is éppen ezért volt közös Dórival, de természetesen a Nagy Napot külön akartuk tartani. Így találtuk ki a „sorozatesküvőt”.

Ugyanaz máshogy - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaDóri kedvese Balázs, igazi mérnök. Mindent átható precizitással saját maga szeret irányítani. Rettentő fontos volt számára, hogy a Tökéletes Napot teremtse meg kedvesének. Ezért is ragaszkodott az esküvőszervező közreműködéséhez, és Doresz ráhagyta. Győző kerített néhány szervezőt, árajánlatokat kért, kiválasztott Téged, leadta a rendelését, és újra a munkájába merült, de ezt a részét ismered a sikertörténetnek. Gergő és én is megbíztunk egy céget. Sajnos ez a szervező két hónapon keresztül gyakorlatilag semmit nem tett. Üres ígéretekkel hitegetett minket, végül lemondtunk róla. Mivel a ruha, a cipő, a gyűrű és a helyszín már megvolt, ezért édesanyám úgy döntött, megoldja a többit saját maga. Sajnos későn tudtuk meg, hogy egy esküvőszervező jelenléte már csak azért is jó, mert nála mindig van tű, cérna, ragtapasz, fejfájás csillapító és egyéb kellékek.

Ekkor már április közepe volt, az augusztusi esküvőig éppen négy hónap, és nekem szuper anyukám van. Készítettünk gyorsan egy listát a tennivalókról, és Anya nekilátott. Először együtt összeállítottuk a vendéglistát, megszerkesztettük a meghívókat, majd Anyu nyomdát, fotóst, videóst keresett. Két hét alatt öt pipa került a listára! De jól alakul! Menüt egyeztetett a fogadóval, segítséget toborzott a helyszín díszítésére, felkutatta a dekoranyagokat, majd zenekar után nézett. Hoppá! Minden banda foglalt volt már őszre is, nemhogy augusztusra. Elég lesz a DJ is, került egy az internetről, aki aznap éppen szabad. Jó lesz ő is, négy újabb pipa! Ekkortájt Gergőt egy vadiúj projekt vezetésével bízták meg, így szinte nem is láttuk az esküvőig. Én is sokat dolgoztam, de Anya lelkesen rohangált mindenhova, keresgélt, telefonált, intézkedett és hétről hétre jelentette, mit végzett addig. Hú, egyre közelebb a Nagy Nap! Menyasszonyi csokor, vőlegény virága, dobócsokor, torta és aprósütemény. Fodrász, smink, gyűrűpárna. Hét pipa! A virágoshoz kétszer is visszament: kimaradt a köszöntő bokréta édesanyáinknak. Hiába, no. Magára nem gondolt, számára csak rólunk szólt az a nap. Esküvői járművek és azok vezetése testhezálló feladatnak ígérkezett édesapáinknak. ‑Le kell mosatni és kitakaríttatni! – hangzott Anyu parancsa. Utóbb kiderült, csak egyiküknek jutott eszébe hogy fel is díszítse a kocsit. A másikuk viszont megnézte előre az útvonalat a Városházára…

Ugyanaz máshogy - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaNem húzom az ezer más apró-cseprő részletettel, amit próbált elrendezni, kitalálni, megoldani a négy hónap alatt. A Nagy Napon végül megérkeztünk az anyakönyvvezető elé, akit jó lett volna kivinni a fogadó kertjébe, mint Dóriék, de ez nem jutott időbe az eszünkbe. Így az előző héten ellesett boldogság kaput sem lehetett már megvalósítani, pedig szép hagyomány, irigyeltem. Vett viszont Anyu sok tucat léggömböt, hogy legyen kívánságposta. Viszont kimaradt a héliumtartály a listáról, tehát nem röpültek a ballonok. Tébláboltak a vendégek a csokordobás és a pezsgőbontáskor, és nehezen álltak össze a fotózáshoz is. Gabi és Vera segítségével magunk hívogattuk őket. Elkelt volna egy profi segítő, mert többször is fel kellett rázni a bulit, vezetni kellett valakinek a vendégeket az egyik eseményről a másikra. Sajnáltam azt is, hogy nem volt köszönetajándék a vendégeknek, és az elegáns menühöz dukált volna a menükártya. Sajnos ezek is kimaradtak. Jobb híján először magam kiáltottam oda a vendégeknek a következő fogást, majd megszánt a fogadós és átvette a rikkancs szerepet. Anyu ekkor már olyan fáradt volt, hogy alig tudott felállni a székről.

Nem volt szerencsénk a DJ-vel sem. Az igencsak túltáplált, zihálva lélegző pasas elkésett, a vacsora alatt kapkodva szerelte össze a felszerelését – erősen izzadva. Kicsit ügyetlenkedett is, így időnként visítva gerjedtek a hangfalak. Sajnos az ízlése sem bizonyult kellemesebbnek. Kifejezett kérésünk ellenére időnként nótákat, mulatós számokat csempészett a repertoárba. A násznép ilyenkor némileg megrökönyödve lötyögött csak, és epekedve várt a slágerekre. A DJ úgy gondolta, ezek is jó dalok, mulatáshoz ez kell. Végül sikerült lebeszélni róla.

Ugyanaz máshogy - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaGergő volt az ötletgazda, és remek móka kerekedett abból, hogy a röpképtelen lufikat felfújattuk a násznéppel és bokára kötött léggömbdurrantós táncot játszottunk. Anyu azonban ebben sem vett részt. Csak ült és gyönyörködött bennünk bágyadtan mosolyogva. A menyasszonytáncot még hősiesen megvárta, majd elment aludni. Ez volt a legrosszabb számomra, de megértettem: túlvállalta magát, és ezt mi nem vettük észre időben.

Azóta kipihentük a nap fáradalmait és hálával, de nevetve emlegetjük a családi összejöveteleken: „hippibe hajló elegáns esküvőnk volt, néhány kókadt lufival és nem várt nótával bolondítva”.Szólj hozzá!

A következő XHTML jelölőelemeket is használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>