Péntek, szombat, vasárnap – kezdődhet a varázslat I.

Péntek, szombat, vasárnap – kezdődhet a varázslat I. - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaAvagy, milyen napon tartsuk az esküvőnket?

Alapvetően az esküvők napja a szombat, ezzel mindenki egyetért. Viszont manapság nem kis teret hódítanak a pénteki vagy éppen vasárnapi, esetleg hétköznap tartott esküvők. Ennek mindenféle oka lehet, esküvőszervező szemmel lássuk mi szól ellene és mellette.

A pénteken kívüli hétköznapokat inkább csak azok választják, akik valóban nem csinálnak nagy ügyet a házasodásból. Két tanú, esetleg szülők, egy két barát, a ceremónia után egy finom vacsi – ennyi. A pénteki napon tartott esküvőknek sokszor anyagi okai is vannak. Pénteken a helyszínek kedvezményesebb áron értékesítik szolgáltatásaikat, ami egy nagyobb létszámú esküvőnél komoly összegeket is jelenthet.
A péntek a napja továbbá a későn ébredőknek is, hiszen ha most állunk neki helyszíneket keresni, akkor azzal kell szembesüljünk, hogy a felkapottabb helyek szombatjai szinte 90%-ban el is keltek. Tehát marad a péntek.  Sokan azt gondolják, kényelmetlenséget okoznak ezzel a családnak, barátoknak, hiszen aznap minimum fél nap munkakieséssel kell számolniuk, de lehet, hogy egy egész szabadnapot is ki kell venniük egy távoli esküvő miatt. Hogy egy kedves rokonom szavaival éljek: „Esküvőre akkor kell menni, amikor van.” :-) És valóban. Egy nap szabadság nem a világ, és akár jól is jöhet, hogy a hétvégénk érintetlen marad, többet tudunk pihenni. Ha szép vidéki helyszínre megyünk, vagy épp vidékről a rég látott fővárosba látogatunk, össze is köthetjük a vígasságot egy kis családi kiruccanással, akár hosszú-hétvégézéssel is.

Előnyök az esküvőszervezés szempontjából

Ha belegondolunk, egészen sok előnye van ennek, hiszen pl. az útiköltséget már meg is spóroltuk magunknak –hiszen amúgy is utaztunk volna. Sokszor az esküvő helyszínén kapunk szállást az ifjú pártól, ha még maradnánk egy-két napot, a szálloda vagy panzió biztosan örömmel veszi ezt. Azért ha tudunk, szóljunk erről előre.
Így ha pénteken jó időben felpakoljuk a családot, már jóval az esküvő kezdete előtt elfoglalhatjuk a szállásunkat, kényelmesen kipakolhatunk, átvehetjük a hely hangulatát, lesz időnk lezuhanyozni, nyugodtan öltözködni, enni-inni, körülnézni, s nem úgy fogunk beesni a szertartásra egy 2-3 órás autóútról. Az vigasság végén sem kell autóba szállnunk, s hulla fáradtan, nyűgös gyerekekkel hazavezetni, hanem másnap nyugodtan alhatunk sokáig, s terített asztal vár minket.
Szép számmal vannak olyan esküvők, ahol a párok már eleve két naposra tervezik az együttlétet, s másnap a ráérőkkel lazulós napot tartanak. Beszélgetnek, kirándulnak, örülnek egymásnak, s a jól sikerült esküvői bulinak. A rohanó világban olyan kevés az alkalom az igazi találkozásra, az elmélyült beszélgetésre, arra, hogy a tágabb család is együtt legyen! Használjuk ki a kínálkozó lehetőséget, szánjuk rá – egymásra – az időnket, nem fogjuk megbánni, kipihenten, feltöltődve, új élményekkel érünk haza, s vágunk neki az újabb munkás hétnek.Hozzászólás (1)

  1. Szabolcs szerint:

    A mi esküvőnk pénteken volt és a szervezés szempontjából sem volt probléma, mindenki el tudott jönni, ráadásul olcsóbb volt a helyszín. :-)

Szólj hozzá!

A következő XHTML jelölőelemeket is használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>