Márpedig úgy történt, hogy…

Márpedig úgy történt, hogy... - Igent mondunk! Esküvőszervező Iroda… avagy hallgattassék meg a másik fél is.

Itt olvashatjuk időről időre Dorka és Pali történetét közös életük kezdetéről, s majd a végére kiderül lesz-e happy end, holtomiglan-holtodiglan, vagy elvesznek az élet és a párkapcsolat útvesztőiben.

Dorka – a megismerkedésről

Éppen a villamoson ültem, amikor megszólalt a telefon. Utálok a villamoson telefonálni. Milyen már, amikor más végighallgatja, hogy mit hozzál kislányom hazafelé a közértből, vagy szemlesütve próbálod csitítgatni a szerelmi bánattól visító barátnőd, netán a főnököd kedves intrikáin mosolyog a fél utasközönség. Na nem. Én ugyan fel nem veszem.  Azért rásandítok a kijelzőre, miközben kinyomom a hívást. Réka az, a barátnőm. A legjobb. Lehet mégis fel kellett volna venni? Mindegy, majd visszahívom. Otthon viszont vár az ebédkészítés, ma én vagyok a soros, közben meg anyuval elbeszélgetünk, el is felejtem Rékát, csak az SMS-ét olvasom később: Visszahívhatnál egyszer. Este mozi. 7-kor legyél a szokott helyen. És csinosban. :-) Meglepetéééééééééééés!

Nincs kedvem, fáradt vagyok, hosszú volt a hét. Szeretem Rékát, de ma arra vágytam, hogy végre elnyúljak egy jó könyvvel, és hagyjon mindenki békén. Nem akarom megsérteni, 6 után magamra kapok egy farmert meg egy trikót, egy pillantás a tükörbe, háááát, lehet, hogy hajat kellett volna mosni. 7 után kicsivel esem be a kávézóba, látom Réka már megint valami pasival beszélget. Hihetetlen. Bárki a lábai elé omlik fél pillanat alatt. Hogy nekem miért nincs ilyen szerencsém? Intek neki, hogy itt vagyok, jöjjön, ne most ismerkedjen, de csak veszettül kalimpál, hogy menjek oda.

- Sziasztok! Megyünk Réka? – kérdezem, s a fiúra pillantok.
- Aham, persze. Várj bemutatlak. Dorka ez itt Pali.
- Helló. Örülök… Indulhatnánk Réka, el fogunk késni.
- Öööö, még várjuk Emesét. Mindjárt itt lesz. Iszol valamit?
- Emesét? Ja, nem nem köszi, nem kérek semmit.

Na mégcsak Emese hiányzott. Cuki egy lány, de mellette szóhoz jutni? Lehetetlen. Nyugalomra vágyom, nem ismeretlen srácra, s legfőképpen nem Emesére. S különben is mit keres itt ez a fiú? Éppen megkérdezném, amikor belibben Emese. Szinte elsodor mindent és mindenkit, és csacsog és már most elegem van, de legalább elindulunk az egy emelettel feljebb lévő moziba. Meg sem szólalok, felesleges próbálkozás lenne. De legalább szemlélődöm. Helyes ez a fiú. Barna, göndör haj, meleg szemek. Látszólag Emesére figyel de látszik, hogy unja. Vajon Rékához tartozik? Miért nem tudok róla? Hogy került most ide? Emese miatt hívta Réka? Megannyi kérdés van a fejemben. Ááá, fáradt vagyok, jó, hogy kezdődik a film.

Folyt. köv.Szólj hozzá!

A következő XHTML jelölőelemeket is használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>