Márpedig úgy történt, hogy… 2. rész

Márpedig úgy történt, hogy… 2. rész - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaPali a megismerkedésről…

Húzós egy hét volt. Annyi minden történt, még most sem tudja elengedni, kavarognak a fejében a megoldandó problémák, megoldások. Jó, hogy középvezetőnek nevezték ki, de nem gondolta, hogy nehéz lesz a felelősség, hogy nem csak a saját munkáját kell jól végeznie, de figyelnie kell az alá beosztott emberekét is – a lelkivilágukról meg már ne is beszéljünk. Ez a Juli is minek sírta el magát a megbeszélésen? Ki érti? Lehet nem neki való ez a vezetői poszt… Aztán inkább hagyja, hogy a forró víz végig folyjon az arcán, a testén, s elűzzön minden gondolatot, ami a munkával kapcsolatos. Egész magához tér, mire indulnia kell, sőt kicsit izgatott is. Vajon milyen lány ez a Dorka, akit Réka már annyira be akart mutatni neki? Rékával együtt dolgoztak, de a lány egy hónapja otthagyta a céget, de a barátság megmaradt. Egyáltalán szüksége van most egyáltalán bárkire is? Egy kapcsolatra? Nem épp eléggé bonyolult az élete?

Farmer, ing – jó lesz. És pénz – ááá, el fog késni. Útközben megcsörgeti Rékát, várja a kávézóban, siet nagyon, odaérnek a filmre, ne aggódjon.

Körbenéz a kávézóban, s megpillantja Rékát, integet. Egyedül van.

-          Helló Rékám.. kettecskén leszünk?
-          Nem, dehogy, ne aggódj – mondja a lány, s cuppanós puszit nyom Pali arcára.
-          Akkor jó. Milyen napod volt?
-          Remek. Mint mindig. Nézd, ott jön Dóri!

Szőke hullámos fürtök röpdösnek mögötte, semmi smink, de helyes. Igazán helyes. Viszont láthatóan nem örül, hogy Rékát nem találja egyedül. Hát, nem túl jó kezdet.

Belibben Emese. Na neee, gondolja Pali, csak őt ne. Legutóbb is alig tudta lerázni magáról a lányt egy házibulin. Csinos darab, de a tartalom az nulla. Hogy került ide? Kérdően néz Rékára, de ő felhúzza a vállát, és int a fejével – ő ugyan nem tehet róla.

Dóri láthatóan háttérbe húzódik, miközben elindulnak, s Emese meg nem tágít mellőle – muszáj vele beszélgetni. Csak kezdődne már a film, s ne kéne Emese fecsegését hallgatni, aki persze addig helyezkedik, míg Dorka és közé ül le. Elkezdődik a film, de a fáradtság erősebb, a harmadik percben már alszik is.Szólj hozzá!

A következő XHTML jelölőelemeket is használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>