Kreatív nászajándékok esküvőszervezői szemmel

Kreatív nászajándékok esküvőszervezői szemmel - Igent mondunk! Esküvőszervező Iroda - Rajzolta: Mazuch LászlóEgy esküvő elképzelhetetlen ajándék nélkül. Eme ajándék, a nászajándék. Könnyű dolga volt a szüleink korosztályának, hiszen őket a nászajándékok még valóban a közös életkezdéshez segítették hozzá. Jól jöttek a háztartási gépek, a konyhai eszközök és edények, pohár és egyéb készletek éppúgy, mint egy-egy szép szőnyeg vagy ágytakaró, netán huzat garnitúra. Manapság a fiatalok nem a szülői házból kerülnek a házasságba, hanem az együttélésből. Hogy ez jó vagy sem, arról máskor elmélkedünk majd, de nászajándék oldalról bizonyos, hogy sarkalatos változásokat hozott.

Legtöbbször – ha saját lakással, vagy házzal nem is (pedig de szép is lenne :-)) – de a közös lakhelyen saját felszereléssel bírnak a fent felsoroltakból, vagy ha hiányzik is valami, szeretik maguk kiválasztani. Így aztán sokszor előfordul, hogy a meghívóban finoman kifejezésre juttatik, hogy jobban örülnének némi anyagi támogatásnak, mint a 3. kávéskészletnek, vagy mikrónak. Azt gondolom nincsen ezzel már manapság semmi gond. Mindenki előtt világos, fejtörés megoldva.

Igen ám, de vannak kreatív vendégek, akik szeretnék kiélni az ajándékozásban is fantáziájukat, nem utolsó sorban azért, hogy emlékezetessé tegyék a pénzes ajándékozás amúgy jellegtelen voltát.

Milyen kísérője is lehet a borítéknak?

Lehet kedves: egy kézzel írott lap, szép idézettel. Feleleveníthetünk egy kedves-vicces közös sztorit, tehetünk mellé fényképet. Csinálhatunk – vagy kézügyesség híján csináltathatunk mézeskalács szívecskét, figurát kedves felirattal. (www.babosdorka.hu)

Lehet a kísérő ajándék vicces, pikáns (love zseton, 18 karikás activity), ha a pár érti a viccet és a célzást persze. Sértődést okozni nem a legmegfelelőbb alkalom.)

Ajándékozhatunk élményt a boríték mellé, legyen ez egy vacsora vagy mozi meghívás, vagy valami különlegesebb dolog (ejtőernyős ugrás, tesztvezetés – a sor kifogyhatatlan, de ötletet vehetünk innét: www.meglepkek.hu).

Ha valami tényleg igazán különlegeset és egyedit szeretnénk, akkor elkészíttethetjük például az ifjú pár családfáját. Ajánlom figyelmetekbe Mazuch László grafikus egyedi és igényes, kézzel rajzolt munkáit: www.csaladfarajz.hu.  Igazán szép és értékes dolog egy kézzel megrajzolt családfa, ahol láthatjuk, hogy „az őssejtig vagyok minden ős”  – József Attila szavaival élve. Emlékekből előkerült rokonok, megható-vidám történetek, megsárgult fényképek, teázós beszélgetések születhetnek egy ilyen családfa ajándék kapcsán. Emlékezés. Együttlét. Hangulatok. MI kell még?

Ugyanígy egyedi és megható ajándék lehet, ha az esküvő valami szép helyen tartatott – kastély, kúria, villa – s ezt a helyszínt festi meg nekünk a művész. Más, mint egy fotó, története van.  Ahányszor ránéz a pár, emlékek tódulnak fel bennük. (www.terpentin.hu)

Bármit is ajándékozunk, a lényeg, hogy tiszta szívből jöjjön, emlékezetes legyen a pár számára, örömmel töltsön el ajándékozót és ajándékozottat egyaránt.Szólj hozzá!

A következő XHTML jelölőelemeket is használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>