Esküvőszervezés

Esküvőszervezés - igentmondunk.hu - Fotó: Gaál MiklósSokak előtt rejtély, hogy az esküvőszervező munkája mit is takar, hogyan áll össze a komplett esküvő, hogyan is lesz tökéletes a nagy nap az esküvőszervező munkája által.

Veletek kezdődik. Az álmaitokból alakul valósággá. Elhatározzátok, hogy összeházasodtok, s ország-világ előtt kimondjátok a boldogító igent, majd a rokonokkal, barátokkal méltóképpen ünneplitek meg életetek legszebb fogadalmát. Először minden olyan egyszerűnek tűnik, aztán egyre inkább világossá válik, hogy nem is annyira az. Segítség után néztek, vagy már eleve úgy indultok neki, vegye le valaki a szervezés bonyolult és nehéz feladatát a vállatokról, s kerestek egy szimpatikus esküvőszervezőt.

Megkerestek, s egyeztetünk egy személyes találkozót. Egy kávé vagy tea mellett elmesélitek, hogyan is képzelitek el a nagy napot. Milyen helyszínt szeretnétek, milyen szertartást, milyen stílusú zenét – a legapróbb részletekig mindent átbeszélünk. Bennem a tőletek kapott információk és a személyiségetek alapján kialakul egy kép a számotokra tökéletes nagy napról.

Ezek után én a profi és elkötelezett szolgáltatói körömből kiválasztom a számotokra legmegfelelőbbeket, s az ajánlatomban részletezem a munkásságukat, technikai felkészültségüket, stílusukat és persze az árat. 3 munkanap elteltével személyesen átadom a kész ajánlatot, amit együtt átnézünk, átbeszélünk, s átnyújtom részetekre a szolgáltatók referencia anyagait is, mely megkönnyíti számotokra a választást. Az ajánlat kézhezvételétől 15 napig nyugodtan gondolkodhattok, tervezgethettek-számolgathattok, mely variációk együttese volna a legjobb. Ha új ötletek vagy igények merülnének fel, akkor módosítjuk az ajánlatot. Az egyik legsürgősebb és legfontosabb a helyszín kiválasztása. Az ajánlott helyszíneket ezen időszak alatt meglátogatjuk, végignézzük a termeket, a lehetőségeket. Ha sikerült a helyszínt kiválasztani, csak akkor célszerű a dekorossal egy közös egyeztetést tartani, hiszem amíg nem tudja milyen helyszínt kell dekorálnia, csak megközelítő árajánlatot tudna adni, így viszont pontosíthatunk minden felmerülő kérdést. Találkozhattok a fotóssal, videóssal és ceremóniamesterrel/vőféllyel, hiszen az ő személyiségük is meghatározó lehet.

Ha kiválasztottuk az ajánlatból a szolgáltatókat, akkor nincs más hátra, mint megkötni a szerződéseket. Én szerződöm Veletek, s én szerződöm a szolgáltatókkal is, hiszen így tudom majd a nagy napon irányítani, felügyelni szolgáltatásukat, hogy a szerződésben leírt kívánalmak valóban megvalósuljanak, s ezek megvalósulásával ne nektek kelljen foglalkozni.
Innéttől számotokra boldog és nyugalmas időszak kezdődik, hiszen a szervezést én végzem a háttérben, telefonálok, emailt írok, szerződök, meghallgatom, ha új kívánságotok lenne, vagy bármin változtatni kéne. Ilyenkor bármi kérdés felmerül, nyugodtan keressetek.

Az esküvő előtt kb. két héttel leülünk az utolsó nagy egyeztetésre, ahol szinte percről percre átbeszéljük az esküvő napjának menetét, minden fontos momentumra kitérünk. Ilyenkorra kell végleges létszámot is leadnotok. A megbeszélés után én percre lebontott forgatókönyvet készítek, minden olyan apró mozzanattal, amiről nektek nem is kell tudnotok, viszont nekem és a szolgáltatóknak ez a Bibliájuk. Készítek számotokra is egy forgatókönyvet, amit átnéztek, de utána akár el is feledhetitek az egészet, hiszen szervezőként én mindenről gondoskodni fogok.
S elérkezik a várva várt nap. Én már a dekorossal együtt a helyszínen leszek, ellenőrzöm és átveszem az elkészült munkát, átnézem a terítést, az ültető kártyákat elhelyezem, ellenőrzöm időben beáll-e a zenekar, a szertartás helyszínén miden a megbeszélteknek megfelelően alakul-e, megérkezik-e a torta, helyükön vannak-e a koszorús lánykák, mindenki tudja-e a dolgát, az anyakönyvezető, a fotós, videós, vőfély – egyszóval minden a helyére kerül-e. Ha bármi gond van, azonnal cselekszem – nektek csak azzal kell foglalkozni, hogy ünnepi öltözetben, ünnepi szívvel s izgatottan várjátok ennek a szép napnak eseményeit, mikor mindenki értetek van ott, s veletek örül.

A ceremóniák végeztével a buli alatt is végig veletek vagyok, figyelek, felügyelek: szinte láthatatlan, de nagyon fontos háttérmunkát végzek. Időben fogják betolni a tortát, nem csúszik meg a menyecsketánc, nem hallgat el a zenekar éppen a legjobb hangulat közepén. Az utolsó vendég távozásáig maradok, sőt a dekoráció lebontását is felügyelem. Másnap elszámolok a helyszínnel, s veletek is egyeztetem, hogy minden tervszerűen haladt-e. Nyugodtan indulhattok a nászútra, s ha megjöttetek a kész fotós és videós anyagokat átadom részetekre. Ezzel fejeződik be a közös munkánk, melyre mindannyian jó szívvel emlékszünk majd vissza.

Cziráki Katalin Virág
Email:
Mobil: 06-30-577-1731