Az esküvőszervező tanácsai az eljegyzésre készülődő férfiaknak

Az esküvőszervező tanácsai az eljegyzésre készülődő férfiaknak - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaÉrdemes volna egy felmérést készíteni arról, hogy mi veszi rá a mai férfiakat az eljegyzésre. Mennyire saját indíttatásból fakad a cselekmény, s mennyire a külvilág vagy a kedvesük szelíd nyomása érvényesül benne. Láthatunk példát erre is arra is, de most örök optimistaként induljunk ki abból, hogy a párkapcsolatban élő kedves hímnemű egyszer csak rádöbben, hogy ő már soha egyetlen napot nem élhet anélkül, hogy kedvesét magáénak ne tudná. Hogy éppen erre a lépésre hogyan reagál a másik fél, na, az megint egy szép és változatos történet lehetne.

Adva van tehát a hős szerelmes férfi, aki elhatározza, hogy szíve választottját megjelöli hűsége és szeretete jeléül egy valóságos jegygyűrűvel. A valóságos jegygyűrűk viszont drágák.  S még hozzá a körítés. Így aztán elgondolkodik, hogy várjon-e még egy évet, s gyűjtögessen serényen, vagy beérje egy szelídebb darabbal, egy kevésbé drága helyszínnel. Akiknek nem számít a pénz, azoknak ajánljuk, hogy a gyémántost az Eiffel torony tetején, egy wellness kastélyszálló romantikus parkjában, vagy éppen Bali homokos partján a tengeri szellő kíséretében húzzák kedvesük ujjára.

Az esküvőszervező tanácsai az eljegyzésre készülődő férfiaknak - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaDe ne siessünk ennyire előre. Első a gyűrűválasztás. Már itt könnyedén elbukhatja a hős lovag az egész lánykérést, ha nem találja el kedvese stílusát. Mert az nem olyan egyszerű. Arany legyen, de milyen? Sárga? Vörös? Netán fehér? Vagy inkább ne is arany? Platina? Egyszerű ezüst? Figyeljük meg kedvesünket, milyen stílusú ékszereket hord. Ha szereti a díszes, feltűnő holmikat, akkor jegygyűrűben is kereshetjük az extravagánsabb formákat, alapanyagokat. Ha szinte nem is hord ékszert, akkor jobban járunk egy egyszerű, kedves, hagyományos köves gyűrűt választunk. Ha a leány vidám, színes egyéniség, a gyűrű is lehet többszínű köves, vidám mintás darab. Ha az elegancia híve, akkor letisztult fehérarany vagy platina gyűrűt keressünk kevés díszítéssel, ám annál magasabb árfekvésben. S na igen, a méret. Azt nem árt eltalálni, mert igencsak kellemetlen, ha a döntő pillanatban nem sikerül felhúzni a gyűrűt. Próbáljuk magunkkal vinni a vásárlásra kedvesünk egyik régi épp nem hordott gyűrűjét, de ha nincs ilyen, hátha leveszi valamikor (mosogatás, kerti munka, alvás…) az épp hordottat, amit egy óvatlan pillanatban körülrajzolhatunk.

Az esküvőszervező tanácsai az eljegyzésre készülődő férfiaknak - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaHa sikerült a vétel (a blokkot jól rakjuk el!), már „csak” az időpont és a helyszín van vissza. Ezúttal megragadnám az alkalmat, hogy lebeszéljem az összes eljegyzésre gondoló pasit a karácsonyi, húsvéti és születésnapi lánykérésről. Egy csöppet sem eredeti, sőt lehangoló. Ezek másfajta ünnepek, s maradjanak is azok. Ismerkedésünk évfordulója, az első közös nyaralás időpontja, vagy más számunkra fontos közös élményhez már sokkal jobb kötni egy ilyen alkalmat, de egyáltalán nem kötelező bármihez is kötni. Sőt, a legjobb szerintem, ha várunk. Kivárjuk a megfelelő alkalmat. Mert hiába tervezünk gyertyafényes vacsorás lánykérés, ha kedvesünk aznap épp túlórázik, s idegesen-fáradtan esik haza, nem is érti, miért akarjuk étterembe cincálni, mikor ő csak egy kád meleg vízre vágyik s némi nyugalomra. Aki nem túl fantáziadús, az nyugodtan kérdezze meg lányismerőseit, az ő kezüket hogyan kérték meg, mennyire tetszett, vagy ők minek örülnének. Neten is utána nézhetünk kedves – vicces – megható sztoriknak.

Az esküvőszervező tanácsai az eljegyzésre készülődő férfiaknak - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaAz esküvőszervező tanácsai az eljegyzésre készülődő férfiaknak - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaA helyszín szerintem némi önmagunkkal folytatott nyugodt párbeszéd után viszonylag könnyen letisztázható, hiszen ismerjük annyira kedvesünket, hogy tudjuk, milyen helyek tartoznak a kedvencei közé, mennyire romantikus alkat, vagy épp mennyire bevállalós, mennyire fontos neki a luxus, ezek alapján számtalan lehetőségből választhatunk.

Egy biztos… a lánykérés legyen megfontolt és szívből jövő. Éreznie kell a másiknak, hogy időt szenteltek a választásra, az időzítésre, hiszen apró figyelmességek sorozata teszi fontossá és felejthetetlenné ezt a szép szokást. Kedves Férfiak! Sok sikert a lánykéréshez, s ne feledjétek, ha elakadtok, tanácsadásra bármikor jók vagyunk! ;-)Szólj hozzá!

A következő XHTML jelölőelemeket is használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>