Az esküvőszervező, az esküvő és az eső

Avagy, mit tegyünk, ha esik?

Az esküvőszervező, az esküvő és az eső - Igent mondunk! Esküvőszervező IrodaMármint az eső… :-) Hó is eshet, de akik télre tervezik az esküvőt, azokat ez nem lep meg nagyon. Viszont a tavaszi, nyári és őszi esküvőknél mindenki bízik a gyönyörűséges napsütésben, ami teljesen helyénvaló! Tessék bízni, bizakodni, viszont közben tudni, ha jön az eső, akkor mi lesz! Mi lesz a szabadtéri szertartással, a gyalogos vonulással, a szabadban fotózkodással és legfőképpen az esti kerti partival. Az elmúlt nyáron még egy napon belül is olyan hirtelen váltakozott az időjárás, hogy esküvő szezonban csak kapkodtuk a fejünket. Az esküvőszervező pedig biztosra megy. No nem azért, mert olyan zord és rugalmatlan, hanem azért, mert a kedves ara nem feltétlen van döntési állapotban ama felfokozott hangulatban, amit az esküvő napja jelent. Szerencsére, teszem hozzá. Hiszen az a dolga, hogy örömködjön, ne aggódjék.

Az esküvőszervező, az esküvő és az eső - Fotó: Juhász BalázsÉn a magam részéről régóta együtt élek az elemekkel: tavasztól őszig csak jó idő lehet. Ha esik, akkor ázom, ha süt a nap, úgy is jó. :-) Természetesen ezt a felfogásomat nem szoktam az esküvők világára kiterjeszteni. Sőt! Óvjuk az ifjú pár szépséges ruháját az esőtől, sártól, a frizurákat az elázástól, az amúgy nagyon ellenálló sminkeket is vigyázgatjuk. Így van ez rendjén. S persze a vendégek… Mindig kell egy B verzió eső esetére, s természetesen az egész nap vonatkozásában. Az esküvőszervezőnek ez is feladata, jó előre lefektetett megoldásokkal készül mind a helyszín, mind a fotózás, a ceremónia tekintetében. Azért van ott, hogy megoldja a hirtelen jött feladatokat, mitöbb, előre készüljön minden eshetőségre.

Megijedni felesleges, sőt, a lehető legjobban kell kihozni az esőből. Mert gondoljunk bele, milyen különleges élmény a vihar előtt kavargó levegő az ezernyi fűszeres illattal, az elemek és erők összetalálkozása, a vihar előtti égbolt, vagy ahogyan újra kisüt a nap. Az eső megújulás, élet, erő, felszabadulás. Csodás fotók születhetnek, nagyon szép pillanatokat örökíthet meg egy belevaló fotós.

A nagy meleg után felfrissül a levegő, vígan rophatja a násznép hajnalig gutaütés nélkül. Vagyis minden jó, ha a vége jó.Hozzászólások (3)

 1. Szabolcs szerint:

  Az esküvőnk napján jöttek és mentek a felhők. A szertartás alatt végig sütött a nap, de a bulit végül inkább bent tartottuk. Szerencsénk volt, mert az esküvőszervezőnk olyan helyszínt választott, ahol kint és bent is lehettünk.

 2. Barsy Henrik szerint:

  Csak szervezés kérdése az egész!
  Én biztos profira bízom majd!

 3. Anna szerint:

  Mi sajnos magunk szerveztünk mindent, és utólag kellett belátnom, hogy ez nagy hiba volt. Fáradtan, idegesen csináltunk végig egy fantáziátlan tucatesküvőt. A nagy napból semmi sem lett, csak sokkal többe került ez a buli, mint az addigiak és az aztániak. Persze nem válunk el ettől még, de bőven megérte volna profira bízni.

Szólj hozzá!

A következő XHTML jelölőelemeket is használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>